Instructiefilm sturen (wegafhankelijk en tijdsafhankelijk)

Filmpje SturenDirk Boere heeft als schipper/docent van Edumar een zeer duidelijk instructiefilmpje gemaakt over het sturen van een binnenschip. Hierin legt hij op heldere wijze uit, wat het verschil is tussen wegafhankelijk en tijdsafhankelijk sturen.

Veel leerzaam kijkplezier !!

 

 

Folder over reddingsvesten (Varen doe je samen)

De site Varen doe je samen  is bedoeld om de beroepsvaart en de recreatievaart dichter bij elkaar te brengen in het gezamenlijke gebruik van de Nederlandse vaarwegen. Er is veel inhoudelijke informatie te vinden over diverse onderwerpen. Een echte linktip !! De volgende pdf over het dragen van reddingsvesten komt daar ook vandaan.

VDJS Reddingsvesten

 

 

Bureau Voorlichting Binnenvaart

BlueRoadLogo - klein

Het Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB) zet zich al 25 jaar in voor de promotie van de Nederlandse binnenvaart. Het doel is een beter imago en meer bekendheid  in de mogelijkheden en de voordelen van het beroepsvervoer over water. Het BVB richt zich op jongeren, verladers, logistiek managers, overheden/politiek, media, binnenvaartondernemers en andere geïnteresseerden.

Als onderdeel hiervan heeft men een prachtige site ontwikkeld met zeer veer informatie en leerzame onderwerpen. En als A-sponsor van deze Blue Road, raden wij als Edumar, deze site zeker aan.

 

Handboek Marifonie (2007)

HANDBOEK MARIFOON ALGEMEEN JUNI2007Volgens het BPR artikel 1.10 dient aan boord van een schip met marifoon ook een Handboek Marifonie aanwezig te zijn. Bij het laatste wijzigingsbesluit van januari 2015 mag dit handboek ook digitaal aanwezig zijn. Zolang het maar wel direct te raadplegen is. Het Handboek wat hier is te downloaden komt uit 2007 en is opgesteld door het Agentschap Telecom. Daarna is er geen nieuwere versie van uitgebracht.