Preaload Image

Edumar weer op vele fronten van start gegaan.

Na een paar maanden van een verplichte corona-break, zijn in de eerste week van juni de opleidings- en examenactiviteiten weer in volle gang van start gegaan.

In deze week hebben 4 aspirant schippers en 11 matrozen hun praktijkexamens afgelegd.

Aan boord van het ms “Teuntje-S” legden op dinsdag twee kandidaten hun eerste examen in de praktijkopleiding route tot schipper af. Om door te mogen naar het volgende traject moeten de kandidaten laten zien dat zij een deugdelijke reisvoorbereiding kunnen maken, zij thuis zijn in de techniek aan boord , vaardig zijn in het dekwerk en onder eenvoudige omstandigheden kunnen manoeuvreren. Beide kandidaten waren al bezig met hun volgende traject maar hadden door de corona beperkingen hun eerste examen nog niet kunnen doen.

De examenlocatie was nieuw gekozen door Edumar. Vertrekkend vanuit de Sliksloot in Krimpen aan de IJssel ben je onmiddellijk in een vaargebied waar van alles gebeurt. Dit biedt goede mogelijkheden te beoordelen in hoeverre een kandidaat in wat complexere vaaromstandigheden , op stromend water en met drukke scheepvaart , veilig weet te varen.

Op dinsdag avond werd via internet de eerste online les gegeven aan de deelnemers van de GVB opleidingen in Heeg, Amsterdam en Papendrecht. Dit om de afgebroken klassikale opleidingen alsnog af te ronden. Met in totaal 25 deelnemers werd de eerste les van het examenvak Reglementen 2 gegeven. Op zaterdag ochtend volgde hiervan het tweede deel.

Op woensdag werden 5 matrozen geëxamineerd. Wederom aan boord van de “Teuntje-S” vanuit Krimpen. Vanwege de corona voorschriften, voor het eerst wel met een aangepaste organisatievorm.

Op dezelfde dag deden twee kandidaten hun simulator examen bij het NOVA in IJmuiden. Dit als onderdeel van hun derde deeltoets van de praktijkopleiding schipper. Deze toets bestaat uit het maken van een uitgebreide opdracht reisvoorbereiding en twee vaaropdrachten op de simulator.

De kandidaten mogen 1 opdracht doen om te wennen aan hun 110 m schip en de bedieningen op de simulator. Daarna 2 vaaropdrachten als examen onder complexe vaaromstandigheden met drukke scheepvaart. Tijdens het examenvaren vindt ook nog een calamiteit(je) aan boord plaats waarbij de kandidaat moet laten zien dat hij hier goed op reageert en functionele maatregelen treft.
Op donderdag deden 6 kandidaten weer praktijkexamen Matroos. Ook nu weer corona-proof in 2 shifts, aan boord van de “Teuntje-S” vanuit Krimpen aan de IJssel.

In Amsterdam werd er aan boord van rondvaartboot ILJE een examentraining gegeven om enkele kandidaten voor te bereiden op het mondelinge examen NAV1 als onderdeel van het Groot Vaarbewijs via het CBR.

Op vrijdag werden op de ILJE ook nog enkele kandidaten praktisch getraind als onderdeel van de praktijkopleiding Schipper Rondvaartboot. Ook hier zijn weer een aantal kandidaten toe aan hun volgende praktijktoets.

Edumar kijkt terug op een mooie herstart van alle activiteiten.
Daarnaast willen wij alle geslaagde kandidaten nogmaals feliciteren.

0
INLADEN
U heeft nog geen lading
Kortingscode toevoegen
Available Coupons
taalplein-10% Get 10% off
Unavailable Coupons
-10%matroos#speerstra@ Get 10% off
axxaz-15 Get 15 off
exho-15 Get 15 off
ggyd9tj9 Get 100% off
martinmarin-10% Get 10% off
zevenmorgen-400 Get 400 off