Preaload Image

Schipper Rondvaartboot

Prijs Op Aanvraag

Praktijkopleiding schipper rondvaartboot

Edumar is door het CCV (onderdeel CBR) geaccrediteerd voor het opleiden tot Schipper Rondvaartboot Beperkt Vaargebied.
De opleiding Schipper Rondvaartboot Beperkt Vaargebied is voor zij-instromers die de vaarbevoegdheid willen behalen voor schipper rondvaart van het Amsterdamse grachtentype in een beperkt vaargebied.

Opbouw van de opleiding en examens

Het opleidingstraject bestaat uit een voortraject van minimaal 90 vaardagen die zelfstandig (zonder begeleiding van Edumar) worden opgebouwd. Na het behalen van een eerste praktijktoets volgt een begeleidingstraject van eveneens minimaal 90 vaardagen. Die eerste instaptoets kan, in principe, op ieder moment van het jaar worden afgesproken en afgelegd.

Voortraject (zelfstandig)Rondvaart schipper aan het bellen

Het voortraject bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Aanvraag Dienstboekje
  • Zelfstandig 90 vaardagen maken
  • Behalen van Klein Vaarbewijs 1 (RKM)
  • Behalen van Basiscertificaat Marifonie
  • Vaartijdenverklaring bij SAB halen (90 vaardagen)

Begeleidingstraject

Tijdens dit begeleidingstraject voert de kandidaat werkopdrachten uit en doet hij/zij in totaal nog drie andere praktijktoetsen. Deze praktijktoetsen nemen in complexiteit toe en leiden naar het niveau van een zelfstandig functionerende Schipper Rondvaart. Alle vier de praktijktoetsen worden uitgevoerd en beoordeeld op een schip wat aan de daarvoor gestelde eisen voldoet. De eerste toets mag op een sloep van minimaal 9 meter worden afgenomen. De andere drie toetsen worden op een type ” Amsterdamse rondvaartboot” afgenomen. Tijdens de eindtoets zijn er ook minimaal 20 gasten aan boord.

De eerste toets heeft het karakter van een entreetoets. Vastgesteld wordt of het aanvangsniveau aanwezig is om aan het begeleide deel van de opleiding te beginnen. De nadruk wordt gelegd op de nautische basisvaardigheden in theorie en praktijk. Deze instaptoets wordt afgenomen door examinatoren van Edumar. Als deze toets met goed gevolg is afgelegd kan het traject met begeleiding aanvangen. Indien men voldoet aan de voorwaarden, kan men op ieder moment het begeleidingstraject ingaan door het succesvol afronden van de instaptoets.

KostenVaren op de Amsterdamse grachten

  • Instaptoets: € 200,- (meerprijs bij geen eigen schip bedraagt € 200,-)
  • Begeleidingstraject € 3000,- tot € 4500,- (afhankelijk of men beschikt over een eigen examenschip van het Amsterdamse grachtentype
    Een uitgebreid kostenoverzicht treft u achterin de studiegids (zie downloads).

Links

Meer informatie over de exameninhoud treft u ook op de site van het CBR
Meer informatie over het dienstboekje en de medische keuring op de website van SAB.

Studiegids

U kunt hier de studiegids van deze opleiding downloaden.

Bijzonderheden

Prijs Op Aanvraag
0
Inladen