Preaload Image

Veiligheid aan boord

Voor de vrijwilligers van de stichting ‘Schipper mag ik ook eens varen’ heeft Edumar een introductietraining verzorgt over de ‘veiligheid aan boord van passagiersschepen’. De training werd als een sponsoractie kosteloos gegeven aan boord van mps ‘Jonathan’ in Hasselt. Edumar vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het veiligheidsbewustzijn voor vrijwilligers van deze stichting.

In totaal deden er 14 vrijwilligers mee. Een gevarieerde groep van schippers, matrozen en koks. Er was veel ruimte voor onderlinge interactie, waarbij iedereen vanuit de eigen functie aan boord ervaringen en meningen kon uitwisselen.

Na een inleidende presentatie over veiligheid, hebben de deelnemers de complexiteit van de eigen ‘werksituatie’ in kaart gebracht. Gezamenlijk zijn de risico’s van het schip, de vrijwilligers en de doelgroep bepaald. Op basis daarvan is er samen een case opgesteld aan boord van de Jonathan. In groepjes is deze case vervolgens uitgewerkt.

De training eindigde met een rondgang over het schip met een oog op veiligheid. Langs de slaapverblijven, het voordek, de recreatieruimte, de keuken en het achterdek. Voor iedereen erg leerzaam met ook wel behoorlijk wat Eye-Openers.

De stichting maakt meerdaagse vaartochten op de Nederlandse binnenwateren voor mensen met een beperking. Klik hier voor meer informatie over deze stichting. 

Sinds 2014 is Edumar door het IlenT geaccrediteerd voor het geven van de veiligheidstrainingen volgens het Reglement voor Scheepvaartpersoneel op de Rijn (RSP). Hierin mogen we de trainingen Eerstehulpverlener (EHV) en Deskundige Passagiersvaart (DPV) geven.

Edumar heeft zich inmiddels sterk gespecialiseerd in dit soort veiligheidstrainingen aan boord van schepen uit de passagiersvaart en binnenvaart. Met het volgen van een volledige EHV training ontvangt de deelnemer naast het RSP paspoort ook een beter bekende BHV-pasje.

Wilt u een vrijblijvende informatie- of offerteaanvraag doen? Neem dan contact met ons op. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk informeren over de mogelijkheden!

0
INLADEN
U heeft nog geen lading
Kortingscode toevoegen
Available Coupons
taalplein-10% Get 10% off
Unavailable Coupons
-10%matroos#speerstra@ Get 10% off
axxaz-15 Get 15 off
exho-15 Get 15 off
ggyd9tj9 Get 100% off
martinmarin-10% Get 10% off
zevenmorgen-400 Get 400 off